Nieuws

400 Kortrijkse scholieren komen op voor het klimaat

In Kortrijk zijn vandaag 400 scholieren van Atheneum Pottelberg op straat gekomen om hun onvrede te doen blijken over het huidig klimaatbeleid. Bovenop de duizenden scholieren en studenten die op de oproep van Youth For Climate reageerden in Brussel toont dit aan dat jongeren in heel België echt wel wakker liggen van hun toekomst, maar ook dat verdere actie rond het klimaat nodig is.

Betafence: 80 banen op de helling voor korte termijnwinst aasgierfonds Carlyle Group.

Grote consternatie vandaag bij Betafence in Zwevegem. Op een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie aangekondigd dat ze 80 mensen willen ontslaan. Dat is bijna een derde van de werknemers in die vestiging. Het gaat om 52 arbeiders en 28 bedienden. Het personeel reageerde geshockeerd. De reden voor het collectief ontslag is een geplande investering in de vestiging. Nieuwe productielijnen zullen de oude vervangen en samen met de productielijnen moeten ook de arbeiders eruit. De nieuwe lijnen zouden voor een groot deel geautomatiseerd worden. Dit alles moet van de vestiging in Zwevegem een 'center of excellence' maken. 

Werelddag van verzet tegen armoede

Vandaag - 17 oktober - is de werelddag van verzet tegen de armoede. Ook in Kortrijk werd daar heel wat rond georganiseerd. Alles werd opgebouwd rond #shottenforlife een benefietvoetbaltoernooi ten voordele van de #homelesscup. Maar ook A'kzie Vzw en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen waren aanwezig met een stand en een spel om armoede in kaart te brengen

Verkiezingen zetten ook in West-Vlaanderen de PVDA op de kaart

Op 14 oktober brak de PVDA voor het eerst door in centrumsteden over heel België. De PVDA gaat vooruit in de stad Antwerpen en haar districten, breekt voor het eerst door in de provinciehoofdsteden Gent, Leuven en Hasselt en verovert ook een eerste zetel in Mechelen, Turnhout, Geel, Vilvoorde en Sint-Niklaas. In Brussel gaat de PVDA-PTB van 2 naar 36 verkozenen in de verschillende gemeenten en ook in Wallonië doet de PVDA het heel goed met vaak scores tussen de 15 en de 25%.

PVDA onderzoekt leegstand in Kortrijk

Mike Vanhoegaerden woont sinds anderhalf jaar in het Kapel Ter Bedehof. Hij kon het huis waar zijn oma jarenlang gewoond heeft overkopen. “Toen mijn grootouders hun woning verlieten, nam ik de beslissing om het huis te kopen. Het ging om een grote woning, door mijn grootvader eigenhandig uitgebreid met een brede veranda." zo vertelt Mike ons. Hij kent de wijk zeer goed want ook zijn andere grootmoeder woonde in de wijk. "Ik ken Kapel Ter Bedehof als een zeer levendige wijk. Aangenaam om te wonen, jonge gezinnen, er waren ook altijd dingen te doen zoals de jaarlijkse kermis of de koers. Nu is dat wel anders."

PVDA Kortrijk organiseert pendelwedstrijd van deelgemeente naar centrum

Als je op een maandagochtend van Bissegem plaats naar de Broeltorens in Kortrijk wil raken, neem je best de auto of de fiets. Dat blijkt uit een race die PVDA Kortrijk deze ochtend organiseerde. Het openbaar vervoer is de grote verliezer, en dus dé prioriteit voor investeringen volgens PVDA. De partij pleit voor gratis openbaar vervoer in Kortrijk en deelgemeentes.

PVDA-café

De campagne is volop bezig en het leek ons een goed idee om naast de wijktochten, het bussen, de debatten en het plakken ook eens iets anders te doen. Welkom op ons eerste PVDA-café in Kortrijk!

Tentenkamp voor betaalbaar wonen

Op 28 september voerde de PVDA actie voor betaalbaar en kwaliteitsvol wonen in Kortrijk. Lees hieronder de speech van Jouwe Vanhoutteghem tijdens deze actie. 

Tentenkamp: maak een punt van betaalbaar wonen in Kortrijk

Welke stad willen we? Een stad op mensenmaat of een stad op centenmaat? Langs de Leie komen er vooral dure lofts en appartementen, het goedkoopste flatje in Budalys kost €1600, terwijl iedereen weet dat een gemiddeld pensioentje dat nooit kan betalen. Als je als gewone Kortrijkzaan aan de Leie wil wonen, zal het in een tent te doen zijn.

 

Standbeelden beschermd tegen fijn stof, nu Kortrijkzanen nog

De Kortrijkse standbeelden kregen vandaag een mondmasker van PVDA Kortrijk. De partij wil zo de fijn stof problematiek onder de aandacht brengen en dringend actie vragen.

Dit is jouw beweging