De grote pensioenroof

De pensioenen liggen onder vuur. We beleven de ene aanval na de andere. Bezorgd en kwaad zijn we: het wordt langer werken voor minder pensioen. We willen niet laten betijen. Want een goed pensioen voor iedereen is mogelijk, eerlijk en betaalbaar.


Kim De Witte neemt ons in 'De grote pensioenroof' mee op een tocht langs de frontlijnen van het grote pensioengevecht. Op zoek naar de aanstichters in de wereld van het grote geld en naar de raddraaiers in de opeenvolgende regeringen. Met namen als Bakker, Maschmeyer, McKinsey, Bacquelaine, Tusk. Maar hij neemt ons ook mee naar plekken waar met succes aan het solidaire pensioen van morgen gewerkt wordt: naar Oostenrijk, naar Denemarken. Waarom kunnen ze daar wat wij niet zouden kunnen?

We ontmoeten de mensen van de Duitse Seniorenopstand maar ook professoren met namen als Orenstein, Wolfson, Engartner, Pacolet. Mensen van het weerwerk. Het pensioenbeleid moet een radicaal andere koers uit, zeggen ze. Het beleid moet zich op de kern concentreren: het wettelijk pensioen van de sociale zekerheid. Wat telt is de greep op de arbeidsmarkt en de verdeling van de welvaart.

Stof tot debat. Stof tot verandering. Stof voor een menselijke en solidaire pensioenvisie.

Met voorwoord van Jonas Geirnaert.

Kim De Witte is doctor in de rechten en licentiaat in de economie. Hij werkte als advocaat, specialiseerde zich in arbeidsrecht en pensioenen en doceert in de leergang pensioenrecht aan de KU Leuven.

Meer info: www.epo.be/degrotepensioenroof

---------------------------------------

Locatie: Scala, Pluimstraat 7, 8500 Kortrijk

Toegang gratis. Binnenkort meer info over het programma.

Organisatie: EPO Uitgeverij in samenwerking met ACV West-Vlaanderen,ABVV West-Vlaanderen, Unie der Zorgelozen, Oxfam Wereldwinkel Kortrijk, Achturencultuur Kortrijk & Linx+ Textielhuis.

WANNEER
20 april 2018 om 19u30 - 22u30
WAAR
Scala
Pluimstraat 5
Kortrijk 8500
Belgium
Google map en route
6 deelnemers
Jan Coucke, albert hooghe Lieven Pottie Johan Glas

Kom je?

Door dit formulier te verzenden verklaar je je akkoord dat de PVDA de door jou verstrekte gegevens bijhoudt om je naargelang je interesses op de hoogte te houden van standpunten en activiteiten van de PVDA. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan per e-mail naar pvda@pvda.be, of per brief naar PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Als je vindt dat we je persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verwerkt hebben, kun je een klacht indienen bij de Privacycommissie. Meer over het privacybeleid van de PVDA: www.pvda.be/privacy.

4 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
 • Jan Coucke,
  neemt deel 2018-04-20 13:49:10 +0200
 • albert hooghe
  neemt met 1 personen deel 2018-04-19 20:00:21 +0200
 • Lieven Pottie
  neemt deel 2018-04-06 11:52:55 +0200
 • Johan Glas
  neemt met 1 personen deel 2018-04-05 16:06:22 +0200

Dit is jouw beweging